Špagety carbonara

Carbonara náhled

Zajímavý pokrm, který se trochu vymyká obvyklé představě o italských těstovinách. Hlavními ingrediencemi jsou totiž slanina a vejce, vůbec se zde nepracuje s rajčaty, bylinkami a olivovým olejem. Přesto jde o klasický italský pokrm, který si můžete připravit k obědu, večeři, a dokonce i k snídani.

Ingredience

  • 250 g špaget
  • 100 g pancetty (italská slanina, popř. anglická)
  • 4 žloutky
  • 2 lžičky parmezánu
  • pepř

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvi na prudším plamenu. Slanina pustí hodně tuku, takže žádný na pánev před smažením nepřidávám, a naopak po vysmažení tuk lžící z pánve odeberu, abych pokrm trochu odlehčil. Můžete si jej nechat v lednici vychladit a namazat na chleba, nebo použít na smažení místo sádla.

Mezitím uvařte špagety, které stačí osolit méně než obvykle, slanina a parmezán totiž pokrmu dodají soli dostatek. Zároveň si vidličkou našlehejte žloutky a zamíchejte do nich nastrouhaný parmezán a pepř. V případě potřeby můžete žloutky naředit trochou vody ze špaget.

Když jsou špagety al dente, sceďte je a přidejte na pánev k připravené slanině. Slaninu a špagety promíchejte, odstavte z plamenu a zalijte směsí žloutků a parmezánu. Poté můžete vše ještě trochu promíchat a ihned servírovat. Špagety carbonara na rozdíl od většiny italských těstovin již na závěr nesypeme parmezánem.

Přidat komentář

Tvůj e-mail nebude zveřejněn. Povinná pole jsou označena *


Pošlete nám svůj výtvor. :)
Prosíme ve formátu PNG či JPG a max. 10 MB

Mohlo by se Ti líbit