Jasně, můžete si ho koupit chlazené v hypermarketu a máte štrúdl raz dva. Ale teprve až ochutnáte tohle domácí, poznáte, co to je pravé listové těsto. Fakt!
Vhodné pro vegetariány
Asi nejjednodušší věc, kterou můžete upéct. Troufám si říct, že to zvládne osmileté dítě. A přitom pokaždé, když někam jedeme a vezmu ji s sebou k snídani, jsou všichni nadšení a nechtějí nic jiného. No vlastně, jen pokud neudělám lívance kynuté přes noc, to je potom jiná… Řeč je o domácí granole, neboli pečeném müsli – prostě smícháte vločky s olejem a medem, přidáte, co máte nejradši, dáte zapéct. A to je vážně všechno! Sepsala jsem vám recept na granolu s mandlemi a skořicí, kterou mám nejradši já. Ale můžete přidat cokoli dalšího.
Vhodné pro vegany
Rýže nasáklá kosovým mlékem podávaná se zralým mangem. Zní to jednoduše a vlastně to i hodně jednoduché je. A spojení kokosového mléka a zralého manga je jednoduše super. Sticky rice je klasický thajský recept, prý se podává k snídani, ale i jako dezert po hlavním chodu. V receptu jsem se inspirovala u kamarádů, kteří Thajsko procestovali (sticky rice tam mnohokrát ochutnali a nadchli se pro ni), ze svých cest píšou kuchařské i nekuchařské postřehy na blog Kus žvance.
Vhodné pro vegany
Pomazánka z pečeného lilku je recept s orientálním nádechem. Skvěle se hodí na chléb ke snídani, k svačině nebo jako dip ke grilované zelenině. Díky neutrální chuti se fantazii se meze nekladou. V lednici vydrží několik dní a když na to přijde, můžete si ji dát i večer jako svačinku se sýrem a trochou bílého vína.
Vhodné pro vegany