Recept na listové těsto

Jasně, můžete si ho koupit chlazené v hypermarketu a máte štrúdl raz dva. Ale teprve až ochutnáte tohle domácí, poznáte, co to je pravé listové těsto. Fakt!

Vhodné pro vegetariány

Zobrazit více
Granola - Recept

Asi nejjednodušší věc, kterou můžete upéct. Troufám si říct, že to zvládne osmileté dítě. A přitom pokaždé, když někam jedeme a vezmu ji s sebou k snídani, jsou všichni nadšení a nechtějí nic jiného. No vlastně, jen pokud neudělám lívance kynuté přes noc, to je potom jiná… Řeč je o domácí granole, neboli pečeném müsli – prostě smícháte vločky s olejem a medem, přidáte, co máte nejradši, dáte zapéct. A to je vážně všechno! Sepsala jsem vám recept na granolu s mandlemi a skořicí, kterou mám nejradši já. Ale můžete přidat cokoli dalšího.

Vhodné pro vegany

Zobrazit více

Chcete ráno udělat perfektní snídani, ale nechce se vám kvůli tomu vstávat o hodinu dřív? Zkuste lívance kynuté přes noc – těsto si připravíte večer předem a ráno už jen smažíte. Těsto je klasické kynuté, takže lívance jsou nadýchané a rozplývají se na jazyku.

Vhodné pro vegetariány

Zobrazit více
Recept na domácí vánočku

Ozdoba svátečního stolu. Ať už s máslem, marmeládou, medem, nebo prostě jen posypaná cukrem vám hned od snídaně navodí tu správnou vánoční atmosféru. Její příprava je trochu náročnější, a to hlavně časově.

Vhodné pro vegetariány

Zobrazit více
Mango sticky rice recept

Rýže nasáklá kosovým mlékem podávaná se zralým mangem. Zní to jednoduše a vlastně to i hodně jednoduché je. A spojení kokosového mléka a zralého manga je jednoduše super. Sticky rice je klasický thajský recept, prý se podává k snídani, ale i jako dezert po hlavním chodu. V receptu jsem se inspirovala u kamarádů, kteří Thajsko procestovali (sticky rice tam mnohokrát ochutnali a nadchli se pro ni), ze svých cest píšou kuchařské i nekuchařské postřehy na blog Kus žvance.

Vhodné pro vegany

Zobrazit více
Recept na banánové lívance

Vzhledem k tomu, že se poslední dobou snažíme omezovat nezdravá jídla (a s tím i cukry), zkusila jsem banánovo-ovesné „lívance“ a sama jsem byla překvapená, jak moc dobré jsou. Zkuste je také. :)

Vhodné pro vegany

Zobrazit více
Caprese náhled

Jedno z mých nejoblíbenějších jídel, které je podle mého názoru definicí italské kuchyně. Stojí a padá s kvalitou surovin, příprava je rychlá a snadná a výsledná chuť vás vždy ohromí.

Vhodné pro vegetariány

Zobrazit více
Pizza šneci z listového těsta - náhled

Tenhle recept je vlastně spíš Báry, která ho kvůli jednoduchosti nechtěla na blog ani dávat. Mně ale pizza šneci tak chutnali, že jsem druhou várku udělal se sestrou u rodičů a sepsal jsem recept i pro vás.

Vhodné pro vegetariány

Zobrazit více
Lilková pomazánka

Pomazánka z pečeného lilku je recept s orientálním nádechem. Skvěle se hodí na chléb ke snídani, k svačině nebo jako dip ke grilované zelenině. Díky neutrální chuti se fantazii se meze nekladou. V lednici vydrží několik dní a když na to přijde, můžete si ji dát i večer jako svačinku se sýrem a trochou bílého vína.

Vhodné pro vegany

Zobrazit více