Banana bread (banánový chlebíček) muffiny - recept

Že nejradši pečete bábovku, protože jen smícháte ingredience v jedné míse a potom těsto vylijete do formy, hodíte to do trouby a máte hotovo? V tom případě se vám tenhle recept musí líbit. :D Banánové těsto je super vláčné a nemusíte přidávat moc cukru, protože ho přírodně osladí banány. Já jsem si formu na hřbet doteď nekoupila, takže jsem těsto na banana bread (banánový chlebíček) upekla v košíčcích na muffiny. Záleží tedy na vás, pokud formu máte, upečte klasický banana bread – akorát místo 30 minut musíme dobu pečení prodloužit na cca 50. A nebo zkuste taky muffiny, jsou rychlejší a chuť je úplně stejná.

Vhodné pro vegetariány

Zobrazit více
Recept - litá borůvková bublanina

Už dlouho na ni vzpomínám – na litou bublaninu, kterou nám, když jsme byli s bratrancem malí, pekla babička. V podstatě je to těsto na palačinky, které se v tenké vrstvě peče spolu s ovocem v troubě. Úplně jednoduchý recept. Ale miluju ho! Díky babi ˂3 Nečekejte žádný nadýchaný dezert se spoustou bublinek, tak to není. Ale je svěží, hodně ovocná, nesladká, do vedra ji zbožňuju. Francouzi pečou něco podobného a říkají tomu clafoutis. Aznáte něco, co vaří/pečou Francouzi a není to dobrý?

Vhodné pro vegetariány

Zobrazit více
Rebarborový koláč ze žitné mouky - recept

Nedávno jsem na trzích ulovila rebarboru, takže plán na víkendový dezert byl jasný – rebarborový koláč. Nakonec jsem ho udělala o něco zdravější – ze žitné mouky. A jelikož jsem se už u několika receptů ze žitné nebo špaldové mouky nachytala a těsto bylo vždy o něco sušší než klasické, teď jsem se poučila a do těsta nastrouhala jedno jablko, takže je těsto krásně vláčné.

Vhodné pro vegetariány

Zobrazit více
Čokorál - čokoládový dort s malinami a krémem z marcarpone - recept

Jestli se divíte názvu tohohle receptu, dort se jmenuje čo-korál protože mi dort z pohledu svrchu připomíná korálový útes. Lukymu teda připomíná ježka, ale „Čokoježka“ jsem zavrhla. Nakonec je to dort podle mě, žejo?!

Vhodné pro vegetariány

Zobrazit více
Fitness cheesecake

Hledáte zdravější variantu klasického cheesecaku? Zkuste náš recept na nízkosacharidový fitness chesecake z mandlové mouky a tvarohu.

Vhodné pro vegetariány

Zobrazit více
Red Velvet recept bez barviv

Ve většině cukráren a kaváren, kde red velvet najdete, je korpus barven umělými barvivy. Dorty vypadají krásně, kontrast rudého korpusu a sněhobílého krému je dokonalý, ale… Barviva. Rozhodla jsem se tedy vyzkoušet klasický recept, který se využíval dříve – korpus se obarví pomocí pyré z červené řepy.

Vhodné pro vegetariány

Zobrazit více
Kakaové linecké s čokoládovou ganache

Vanilkové rohlíčky a perníčky už máte napečené a teď přemýšlíte, že byste zkusili ještě nějakou novinku? My jsme vyzkoušeli do lineckého těsta přidat kakao a spojit ho francouzskou ganache (ganáž), kterou Luky miluje. A funguje to vážně dobře.

Vhodné pro vegetariány

Zobrazit více
Medové perníčky

Znáte to, Vánoce už jsou na obzoru. Pokud si už chcete navodit vánoční atmosféru, ačkoli ten pravý shon ještě úplně nezačal, udělejte si svařák a pusťte se do perníčků. Ještě nemusíte spěchat, máte na všechno dost času, v klidu si vychutnejte tu pohodu a vůni koření.

Vhodné pro vegetariány

Zobrazit více
Skořicoví šneci z kynutého těsta

Skořicoví šneci jsou teď velký hit, který jsme na našem blogu nemohli ignorovat. Já ale na skořicových šnecích ujíždím od mala, ať byli v módě nebo ne. A protože variantu z listového těsta dnes mají v nabídce už skoro všude, připravila jsem si o něco složitější recept z těsta kynutého. 

Vhodné pro vegetariány

Zobrazit více