Perníkové muffiny

Perníkové muffiny

Muffiny jsou malé bábovičky, které pečeme ve speciálních papírových košíčcích, do klasického těsta můžeme přidat ingredience podle naší chuti, jako například nastrouhané jablko a skořice, několik druhů čokolády pro extra čokoládovou chuť, nebo sezónní ovoce jako borůvky a maliny. My jsme pro vás upekly vánoční perníkové muffiny, ale přinášíme i klasický recept, který můžete ozvláštnit právě vašimi oblíbenými ingrediencemi.

Ingredience na klasické těsto

  • 100 g másla
  • 110 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 150 g jogurtu
  • 5 lžic mléka
  • 280 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • + ingredience, které máte rádi (čokoláda, kakao, ovoce…)

Ingredience na perníkové muffiny

  • 100 g másla
  • 50 g cukru krupice
  • 50 g medu
  • 2 vejce
  • 150 g jogurtu
  • 4 lžíce mléka
  • lžíce rumu
  • 280 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody

Postup přípravy

Rozměklé máslo utřeme spolu s cukrem, přidáme med a vejce a stále mícháme, následně přidáme jogurt, mléko a rum. Nakonec zapracujeme prosátou mouku spolu s jedlou sodou, až vznikne jednolité těsto. Až po zpracování těsta přidáváme další ingredience jako čokoláda atd.

Následně plníme košíčky. Nejideálnější variantou na pečení je plech na muffiny, ve kterém už jsou připraveny „důlky“ pro jednotlivé košíčky. Pokud se rozhodnete péci na klasickém plechu, doporučujeme použít alespoň dvojitou vrstvu košíčků, mají totiž po naplnění tendenci se „rozjíždět“.

Po naplnění vkládáme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů cca 20 minut podle velikosti.

Po upečení můžeme ozdobit polevou.

Čerstvě upečené perníkové muffiny

Perníkové muffiny

Přidat komentář

Tvůj e-mail nebude zveřejněn. Povinná pole jsou označena *


Pošlete nám svůj výtvor. :)
Prosíme ve formátu PNG či JPG a max. 10 MB

Mohlo by se Ti líbit