Bábovka, klasika našich babiček. Peče se asi v každé domácnosti, ale každý recept je jiný. A který z nich si vybrat? Důležité je, aby bábovka zůstala uvnitř vláčná, to u naší bábovky zaručí tvaroh, který je součástí ingrediencí. Tak vyzkoušejte naší tvarohovou a dejte nám vědět, jak u vás obstála. Recept je jednoduchý!
Ingredience
- 4 vejce
- třetina másla (83 g)
- 150 g cukru krupice
- 2 lžíce rumu
- 250 g polotučného tvarohu
- 230 g polohrubé mouky
- prášek do pečiva
Postup přípravy
Máslo vyndáme předem z lednice, aby se ohřálo na pokojovou teplotu.
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem, následně zašleháme i změklé máslo, rum a nakonec tvaroh. V druhé míse smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva.
Sypkou moučnou směs postupně přisypáváme do směsi žloutků a mícháme. Když je všechna moučná směs zapracována, zapracujeme do těsta i vaječný sníh. Sníh vmícháváme opatrně, aby v těstu „nespadl“.
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do formy přemístíme připravené těsto a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme 30 – 40 minut. Před podáváním bábovku pocukrujeme.