Extra čokoládové cupcakes

Cupcakes náhled

Cupcakes jsou malé dortíky, které se perfektně hodí na každou oslavu. Klasické cupcakes jsme už na blogu pekli, dnes jsme se ale specializovali na „čokoholiky“ a upekli extra čokoládové cupcakes dle původního amerického receptu. Recept na přípravu korpusu u obou cupcaků podobný, změna tedy dnes bude především v čokoládovém krému.

Americké cupcakes jsou typické hutným čokoládovým krémem, takže vám bude jeden kousek k dobré kávě tak akorát stačit. Ale stojí to za to. :)

Ingredience

Na korpus

  • 110 g másla
  • 60 g hořké čokolády ( se 70 a více procenty kakaa)
  • 40 g kakaa
  • 100 g hladké mouky
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 150 g cukru krystal
  • špetka soli
  • 150 ml zakysané smetany (cca 16 % tuku)

Na krém

  • 150 g hořké čokolády
  • 100 g změklého másla
  • 100 g moučkového cukru

Postup přípravy

Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozehřejeme máslo a čokoládu. Směs mícháme ruční metlou dokud se ingredience nespojí. Následně přidáme kakao. V druhé míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Ve třetí míse vyšleháme vejce s cukrem a solí. Do vaječné směsi postupně přimícháme rozehřátou čokoládu s máslem. V posledním kroku do výsledné směsi vajec a čokolády postupně přimícháváme střídavě směs mouky a zakysanou smetanu. Jako poslední bychom měli přidat mouku.

Následně těsto rozmístíme do 12 košíčků a pečeme na 180 stupňů cca 20 minut. Zatímco se dortíky pečou máme čas připravit krém.

Na vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem, směs mícháme metlou a postupně přidáváme prosátý moučkový cukr. Krém mícháme, dokud není dokonale hladký. Moučkový cukr má tendenci dělat v krému malé krupičky, je tedy nutné krém pořádně vyšlehat. Hladký krém vložíme na jednu hodinu do lednice.

Po zchlazení krému (za předpokladu, že jsou už i korpusy vychladlé) můžeme cupcaky zdobit. Krémem zdobíme jednotlivé dortíky pomocí cukrářského sáčku. Při zdobení musíme jednat poměrně rychle, protože se krém při zahřátí rychle roztéká. Pokud si tedy na zdobení chcete dát extra záležet a bude vám tak trvat déle, doporučujeme si krém rozdělit na dvě poloviny a do sáčku doplnit druhou polovinu až ve chvíli, kdy bude první část krému spotřebována.

Pokud chcete své dortíky dovést k dokonalosti, můžete cupcake na vršku ozdobit sezónním ovocem.

Hotový cupcake

Přidat komentář

Tvůj e-mail nebude zveřejněn. Povinná pole jsou označena *


Pošlete nám svůj výtvor. :)
Prosíme ve formátu PNG či JPG a max. 10 MB

Mohlo by se Ti líbit