Zapečená cuketa s mletým masem

Cuketa plněná mletým masem s bramborovou kaší

Cuketa je jednou za surovin, kterou v období letních měsíců ani nemusíte kupovat. Když se zastavíte u známého, který má zahrádku, určitě vám jednu mile rád věnuje.

Přinášíme vám jednoduchý recept, pomocí nějž cuketu velmi chutně zužitkujete. Připravíme zapečenou cuketu s mletým masem, rajčaty a sýrem.

Ingredience

  • 1 větší cuketa
  • olivový olej
  • 1 cibule
  • 500 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
  • 4 rajčata nebo plechovka loupaných rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • snítka tymiánu
  • sůl, pepř
  • tvrdý sýr (gouda, madeland…)

Postup přípravy

Na olivovém oleji zesklovatíme cibuli, následně přidáme opéci mleté maso. Opékáme a postupně mícháme, aby se maso oddělilo na jednotlivé malé částečky. Přidáme sůl, pepř a tymián podle chuti.

Následně přidáme loupaná rajčata (buď koupená v plechovce, nebo doma spařená a loupaná, zbavená jadérek uvnitř) nakrájená na kousky.

Příprava masové složky

Dochutíme prolisovaným česnekem a necháme ještě cca 15 minut vyvařit přebytečnou tekutinu.

Troubu rozpálíme na 160 stupňů. Omyjeme cuketu a podélně ji rozkrojíme. Lžicí vydlabeme semínka zevnitř cukety, cuketu osolíme a necháme několik minut pustit vlhkost. Po několika minutách otřeme papírovou utěrkou přebytečnou vlhkost a poloviny cukety umístíme na plech vyložený pečícím papírem.

Cukety plníme připravenou masovou směsí, vložíme do trouby a pečeme cca 45 minut. Pět minut před koncem pečení navrch cukety přidáme sýr, aby se na povrchu roztekl.

Cuketu můžeme servírovat s bramborem, bramborovou kaší, pečivem, nebo jen tak samotnou bez přílohy.

Cuketa plněná mletým masem s bramborou kaší

Dobrou chuť.

Přidat komentář

Tvůj e-mail nebude zveřejněn. Povinná pole jsou označena *


Pošlete nám svůj výtvor. :)
Prosíme ve formátu PNG či JPG a max. 10 MB

Mohlo by se Ti líbit