Pizza šneci z listového těsta

Pizza šneci z listového těsta - náhled

Tenhle recept je vlastně spíš Báry, která ho kvůli jednoduchosti nechtěla na blog ani dávat. Mně ale pizza šneci tak chutnali, že jsem druhou várku udělal se sestrou u rodičů a sepsal jsem recept i pro vás.

V čem je jejich kouzlo? Příprava je jednoduchá a rychlá, chutí i vzhledem připomínají šneky šunkové (resp. variaci na šunkovou pizzu), přitom se jimi mohou cpát i vegetariáni, protože v nich žádné maso není. A skvěle chutnají čerstvé ještě za tepla, stejně jako druhý den.

Ingredience:

  • 2 listová těsta (ideálně rozválená)
  • 180 g rajčatového pyré
  • 1 menší lilek
  • 200 g plátkového sýru (čedar, gouda), nebo mozzarelly
  • lžíce olivového oleje
  • žloutek na potření
  • lžička oregana
  • špetka cukru a soli
  • trocha hladké mouky

Postup:

Začneme přípravou rajčatového základu. Rajčatové pyré přelijeme do misky, přidáme olivový olej, špetku soli, cukru a oregana a vše promícháme.

Následně nakrájíme lilek na co nejtenčí plátky. Nám se na krájení plátků skvěle osvědčila škrabka s příčnou čepelí.

Pomoučníme si vál, na který rozložíme (nebo rozválíme) listové těsto tak, aby se na vál nelepilo.

Dále celé těsto potřeme připraveným základem, na který pak rozvrstvíme plátky lilku (plátky pokládáme vodorovně podle delší hrany těsta, tedy „ve stejném směru“ jako leží těsto). Poslední vrstvu tvoří plátkový sýr. Pokud chcete více pizzovou chuť, zvolte strouhanou nebo na tenké plátky nakrájenou mozzarellu.

Následně vše srolujeme (přetáčíme delší stranu, tedy aby výsledná rolka byla delší a měli jsme více šneků) a nakrájíme přibližně na centimetrová kolečka – naše budoucí šneky.

Šneky naskládáme na plech s pečícím papírem, potřeme svrchu našlehaným žloutkem a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů péct asi na 30 minut.

Hotoví pizza šneci

Přidat komentář

Tvůj e-mail nebude zveřejněn. Povinná pole jsou označena *


Pošlete nám svůj výtvor. :)
Prosíme ve formátu PNG či JPG a max. 10 MB

Mohlo by se Ti líbit