Tvarohová bábovka

Bábovka, klasika našich babiček. Peče se asi v každé domácnosti, ale každý recept je jiný. A který z nich si vybrat? Důležité je, aby bábovka zůstala uvnitř vláčná, to u naší bábovky zaručí tvaroh, který je součástí ingrediencí. Tak vyzkoušejte naší tvarohovou a dejte nám vědět, jak u vás obstála. Recept je jednoduchý!

Ingredience:

  • 4 vejce
  • třetina másla (83 g)
  • 150 g cukru krupice
  • 2 lžíce rumu
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 230 g polohrubé mouky
  • prášek do pečiva

Postup:

Máslo vyndáme předem z lednice, aby se ohřálo na pokojovou teplotu.

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem, následně zašleháme i změklé máslo, rum a nakonec tvaroh. V druhé míse smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva.

Sypkou moučnou směs postupně přisypáváme do směsi žloutků a mícháme. Když je všechna moučná směs zapracována, zapracujeme do těsta i vaječný sníh. Sníh vmícháváme opatrně, aby v těstu „nespadl“.

Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do formy přemístíme připravené těsto a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme 30 – 40 minut. Před podáváním bábovku pocukrujeme.

Bábovka

Přidat komentář

Tvůj e-mail nebude zveřejněn. Povinná pole jsou označena *

Mohlo by se Ti líbit