Chřestová polévka

Často slýcháváme, že dnes je pořád všeho dostatek, že vlastně všechny druhy ovoce a zeleniny najdeme v obchodech po celý rok. Přesto jsou čerstvé sezónní potraviny chutnější a kvalitnější, často navíc klesá jejich cena. A vlastně na ně tak nějak podvědomě máte větší chuť a více si je užíváte. Jedním z typických příkladů je  chřest. Takže když tu teď máme chřestové období, byla by škoda si z této fresh suroviny něco neuvařit. My jsme zvolili polévku ze zeleného chřestu.

Zobrazit více
Gulášová polévka na lžíci

Kdo by neměl rád „gulášovku“, hustou polévku plnou masa, brambor a vůní? Jedná se o pokrm jako stvořený pro zimní období, což dokazuje i obliba gulášové polévky nejen mezi lyžaři. Domácí vždy chutná nejlépe, připravte si ji s námi.

Zobrazit více
Italská polévka Minestrone

Minestrone je typická italská polévka plná zeleniny, která se skvěle hodí do chladného počasí. Každé sousto minestrone zahřeje a dodá energii na další den, příprava je přitom rychlá a jednoduchá.

Zobrazit více
Recept na hovězí vývar

Domácí vývar je tou nejlepší ukázkou poctivého vaření. V České republice má dokonce kultovní postavení a mnozí jej považují za nejlepší lék nejen při nachlazení. Jeho příprava sice zabere nějaký čas, ale výsledek je nesrovnatelný s instantními náhražkami. Připravte si podle našeho receptu poctivou polévku ze silného hovězího vývaru, která bude chutnat jako od babičky.

Zobrazit více
Špenátová polévka

Klasická krémová polévka obsahující nejdůležitější složku jídleníčku Pepka námořníka. V chladném počasí vás tato jemná polévka zahřeje, naopak v létě ji můžete podávat studenou a příjemně vás osvěží.

Zobrazit více
Dýňová polévka Hokaido

Tato polévka je typická svou oříškovou chutí a krémovou konzistencí. Je bohatá na vitamíny, minerály a vlákninu. V dýňové sezoně můžeme koupit takřka v každém supermarketu a udělat si domácí zdravou polévku za pár minut.

Zobrazit více