Krtkovy řezy

Náhledový obrázek - Krtkův řez

Kdo by neznal krtkův dort – kakaový piškot, banány a jemný krém jsou dokonalou kombinací, kterou si oblíbí každý. Připravili jsme pro vás alternativu v podobě krtkových řezů na plechu, na kterou nepotřebujete žádnou kupovanou směs, zároveň je o něco jednodušší a rychlejší na přípravu, chutná přitom minimálně stejně dobře.

Ingredience na naše řezy jsou počítány na malý plech, pokud budete chtít řezy péci na velkém plechu, vynásobte dávku dvěma.

Ingredience

  • 2 vejce
  • 120 g cukru krupice
  • 100 ml oleje
  • 140 ml mléka
  • 210 g hladké mouky
  • 2 lžíce strouhanky
  • ½ prášku do pečiva
  • 3 lžíce kakaa
  • 3 banány
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 100 ml zakysané smetany
  • 200 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • 50 g hořké čokolády
  • 1 vanilkový cukr
ingredience na krtkovy řezy
Ingredience na krtkovy řezy

Postup
Vejce vyšleháme spolu s cukrem do pěny. Postupně zašleháváme olej a mléko dokud se hmota nespojí. Sypké ingredience (mouka, strouhanka, prášek do pečiva, kakao) smícháme v druhé misce a pomalu přimícháváme do směsi.

Nejprve smícháme odděleně sypkou směs a ve druhé misce našleháme "mokrou" složku
Nejprve smícháme odděleně sypkou směs a ve druhé misce našleháme “mokrou” složku

Troubu rozehřejeme na 190 stupňů. Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto do plechu nalijeme a vložíme do trouby na cca 30 minut. Po vytažení z trouby necháme piškot vychladnout a podélně odkrojíme horní třetinu, kterou následně promneme mezi prsty, aby nám z piškotu vznikla sypká směs.

Postup - korpus na krtkovy řezy
Vymažeme plech, vlijeme připravenou směs a dáme do trouby. Po vychladnutí odřízneme z korpusu vrchní část, kterou rozdrobíme v misce na jemno.

Vyšleháme smetanu ke šlehání a postupně přidáváme zakysanou smetanu, tvaroh a vanilkový cukr. Čokoládu nastrouháme a vmícháme do krému.Banány podélně rozkrojíme a klademe je na korpus. Navrch rozetřeme krém, který posypeme směsí rozemnutého korpusu.

Necháme asi dvě hodiny vychladit a můžeme podávat.

Náhledový obrázek - Krtkův řez
Hotové krtkovy řezy

Přidat komentář

Tvůj e-mail nebude zveřejněn. Povinná pole jsou označena *

Mohlo by se Ti líbit