Dýňový cheesecake

Podzim = dýně. Dýně = polévka? Ne nezbytně. Jestli už vás dýňové polévky tolik nebaví, ale dýni jako já milujete, zkuste tento cheesecake. Do podzimních sychravých dnů jde o perfektní volbu – skořice zahřeje, tvaroh zasytí. V ideálním případě podávejte s dobrou kávou.

Vhodné pro vegetariány

Zobrazit více
Jablečný štrúdl

Upečte si štrúdl trochu jinak, než jak jej pravděpodobně znáte. Variace, na kterou jsem dostala recept od Lukyho maminky, se připravuje z těsta podobného lineckému. Až tento štrúdl ochutnáte, už jej nebudete chtít dělat jinak.

Vhodné pro vegetariány

Zobrazit více
Chia pudink

Už jste slyšeli o chia semínkách? Kromě pokrmů pro diabetiky jsou chia ideální surovinou při redukční dietě, jelikož i při malém množství dobře zasytí. Je to dáno tím, že chia semínka do sebe ráda natahují vodu. Tím zaplní i přes nízkou hodnotu váš žaludek a navodí pocit sytosti. Této vlastnosti využijeme i při dnešním receptu, uděláme si chia pudink s mandlovým pyré.

Vhodné pro vegany

Zobrazit více
Čokoládová pěna

Kdo by neměl rád čokoládovou pěnu? Lahodná chuť a konzistence, díky které se pěna rozplývá na jazyku („miluju bublinky“) dostanou každého. Příprava dezertu, který láká už na pohled, přitom není náročná – základem je kvalitní čokoláda a správný postup při přípravě směsi. Připravte si čokoládový mousse, jak se dnes také čokoládové pěně říká, podle našeho receptu. Nebudete litovat.

Vhodné pro vegetariány

Zobrazit více
Třešňový koláč

Letos jsme měli to štěstí, že jsme mohli sousedům ze stromu částečně očesat jejich bohatou úrodu třešní (s jejich svolením :) ). Jedním z receptů, ve kterých jsme pak třešně použili, je tento „hrníčkový“ třešňový koláč. Nadýchaný piškot vám každý pochválí. Kromě toho, že je koláč chutný, je také velmi rychlý a jednoduchý.

Vhodné pro vegetariány

Zobrazit více
Nepečený limetkový cheesecake

Nepečený cheesecake je skvělá alternativa klasické pečené varianty. Pokud vám tedy pečený cheesecake tolik nejede zkuste náš dnešní recept. V nepečeném cheesecaku mnohem více vynikne přidaná šťáva z limetky, kterou jsme tentokrát zvolili. Pokud ochucujete i klasický cheesecake, ihned poznáte rozdíl. Díky tomu je nepečený cheesecake ideální volbou v teplých letních dnech, kdy příjemně osvěží. Výhody plynou i z časově mnohem méně náročné přípravy.

Vhodné pro vegetariány

Zobrazit více

Máte rádi klasické kulaté máslové sušenky (dnes často nazývané cookies)? Skvěle se hodí k čaji nebo kávě při nedělním odpoledni. Proč si ale sušenky neudělat doma? Připravili jsme pro vás recept včetně fotografií, se kterým pečení snadno zvládnete.

Vhodné pro vegetariány

Zobrazit více

Bábovka, klasika našich babiček. Peče se asi v každé domácnosti, ale každý recept je jiný. A který z nich si vybrat? Důležité je, aby bábovka zůstala uvnitř vláčná, to u naší bábovky zaručí tvaroh, který je součástí ingrediencí. Tak vyzkoušejte naší tvarohovou a dejte nám vědět, jak u vás obstála. Recept je jednoduchý!

Vhodné pro vegetariány

Zobrazit více
Tiramisu

Asi nejklasičtější italský dezert servírovaný v každé pizzerii. Každý ho zná, každý ho má rád. Slovo tiramisu vzniklo složeninou ze slov tirami su, což znamená ve volném překladu “povzbuď mě”. Nejen díky espressu, které obsahuje, ale i svou svěžestí a lahodnou chutí vás opravdu povzbudí. Náročnost receptu je navíc opravdu velmi nízká, do přípravy tak můžete zapojit i děti.

Vhodné pro vegetariány

Zobrazit více